OHJELMA

13:00 - 16:00 TURKU ICT WEEK KICK OFF: KASVUN UUDET MAHDOLLISUUDET

Tämän vuoden Turku ICT Week kick off -tapahtuman teemoina ovat teknologian murros ja liiketoimintamahdollisuudet sekä tulevaisuuden osaajat. Tapahtuma on erityisesti suunnattu yrittäjille, jotka haluavat lähteä kasvamaan tai jotka haluavat lähteä hakemaan kasvua uusista teknologioista. 

Puhujina muun muassa Ohjelmistoyrittäjät ry:n Rasmus Roiha teollisuuden murroksesta ja kasvun mahdollisuuksista, Sitran Ratkaisu100-kilpailun voittanut Headai -tekoäly-yritys teknologian murroksesta sekä Saranen Consulting Oy:n Reetta Vuorinen osaamisvajeesta. 

Ilmoittautuminen on nyt auki: https://www.lyyti.in/TIWkickoff

7:45 - 9:30 BIOTREFFIT & HEALTH TUESDAY @SPARKUP
Turku Science Park Ltd is organising the BioTreffit and Health Tuesday event

Tuesday, 6.3.2018, 7:45 ~ 9:30
SparkUp in ElectroCity, Tykistökatu 4 b, Turku, Entrance from 1st floor, meeting room Silo 2nd floor

Register for the event no later than the 1st of March 2018: https://www.lyyti.in/Biotreffit_and_Tekes_Health_Tuesday_0597


8:00 Webcast from Helsinki with opening words

Program Manager, Kari Kataja, Business Finland

8:05 Apotti as a platform, Jari Renko, Apotti Oy

Case VideoVisit Oy, Esa Ojala, VideoVisit Oy

8:45 Local company presentation – From medical care to preventive health care

CEO Juhani Vänskä, Salofa Oy

9:00 Discussion and Networking
9:00 - 13:30 TIETOTURVAPÄIVÄ @TURKU AMK LEMMINKÄISENKATU

 Nyt kymmenettä kertaa järjestettävä Tietoturvapäivä on Turun ammattikorkeakoulun ICT-yksikön järjestämä jokavuotinen maksuton tapahtuma, jossa keräännytään informoimaan ja keskustelemaan tietoturvasta. Tietoturvapäivä on osa Turku ICT Week -tapahtumaa ja tämän vuoden teemana on Tietoturva Tänään ja Huomenna – varautuminen tulevaisuuden uhkiin.

Tule kuuntelemaan mielenkiintoisia esityksiä avoimeen tapahtumaan, osallistumaan keskusteluun ja tutustumaan yhteistyökumppaneiden esittelypisteisiin kahvin ja pullan ohella!

 Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://tietoturvapaiva.turkuamk.fi/

13:00 - 15:00 SPACE FOR BUSINESS @JOKI

Space industry and space-enabled business is growing globally in unprecedented rate. Recent trends such as nano-satellites, cheaper access to orbits and availability of open satellite data are opening space market for versatile entrepreneurs. Space enables business in autonomous systems, agriculture and marine operations to name a few. Companies talented in IoT and data analytics will find numerous opportunities from this frontier.

Interested? Join this event and get inspired by the story of Iceye Ltd, first Finnish commercial satellite operator and Aalto-satellite program. You will also learn about Business Finland’s new program for boosting Finnish space business and European Space Agency’s Business Incubator Centre in Turku and Helsinki as well as the basics of open satellite data.

Registration: https://www.lyyti.fi/reg/Space_for_business_3398

13:30 - 17:00 TULEVAISUUDEN TURKU LIIKETOIMINNAN KASVUYMPÄRISTÖNÄ @JOKI

Millaisia palveluita ja vaikutusmahdollisuuksia Turku tulee tarjoamaan asukkailleen ja yrityksilleen? Mihin yrityspalvelut ja yrittäjyys ovat menossa?

Turun kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu järjestävät yhteisen tilaisuuden tiistaina 6.3.2018 klo 13.30–17.00 Vierailukeskus Joessa (Lemminkäisenkatu 12 B,Turku). Tilaisuudessa on tarjolla vastauksia liiketoiminnan edellytyksiä Turun seudulla luotaaviin kysymyksiin.

Tilaisuuden keynote-puheenvuoroissa pohditaan yrityksen brändin rakentamista sosiaalisen median ja modernin HR:n asiantuntijan Susanna Rantasen johdolla ja tilaisuuden päätteeksi ennakoidaan yrittäjyyden tulevaisuutta futuristi ja tietokirjailija Elina Hiltusen kanssa.

Virallisen osuuden jälkeen klo 17.00–18.30 on tarjolla virvokkeita ja vapaan keskustelun myötä oivallinen tilaisuus verkostoitumiseen.

https://www.lyyti.in/tulevaisuudenturku

8:30 - 12:00 VERSATILE – DEFINE DIGITAL? @ DELTA, ICT-CITY
Seminaari alkaa 8.30 yhteisen aamukahvin kanssa. Klo 9.00 alkaen Inside the Box –hanke kertoo miten korkeakouluyhteistyöllä mikro- ja pk-yritykset saavat uutta nostetta digitalisaatio – ja ICT ratkaisuilla. Hanke on auttanut 30 yritystä löytämään uusia tapoja tehdä ja näiden kokemusten pohjalta luonut oman työkalun ja tavan nostaa yrityksiä. Uusi, tänä vuonna julkaistava Virtaa-palvelu tulee auttamaan oikeiden kehityskohteiden löytämisessä. Klo 10.00 verkostoidutaan kahvikupposten ääressä ja klo 10.20 Hot Potato –hanke jatkaa pelillisyydestä ja peliteknologioista. Mitä on pelit, pelillisyys ja peliteknologia? Miten niitä hyödynnetään liiketoiminnassa? Lyhyessä tietoiskussa Turun ammattikorkeakoulun peliteknologian laboratorioinsinööri Taisto Suominen avaa aihetta esimerkkien kautta.

Tilaisuus on maksuton - Tervetuloa! Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.fi/reg/VERSATILE__DEFINE_DIGITAL_4749
11:00 - 12:00 STARTINGUP IN JAPAN - FUKUOKA GLOBAL STARTUP CENTER AND STARTUP VISA @SILO, SPARKUP
Fukuoka is the first city in Japan to offer a Startup visa for foreign entrepreneurs. If you are an entrepreneur interested in founding your business in Japan, the six-month Startup Visa will give you the opportunity to live in Fukuoka and have access to startup support the city provides.
Fukuoka Global Startup Center’s Mr. Toyama Ikki introduces its services and startup visa. Come join the Skype meeting!
The event is organized in cooperation with the business festival SHIFT and Näyttämöt ja Kasvunpajat project.

https://www.lyyti.in/stargingup_injapan
15:00 - 16:00 NY STARTUP PITCH @SPARKUP
NY Start Up -kurssilla opiskelevat turkulaisnuoret näyttävät yleisölle ja tuomaristolle, miten pidetään vakuuttava hissipuhe. Osaisitko sinä tiivistää liikeidean muutamaan minuuttiin? NY Start Up -pitchauskilpailu on osa Turku ICT Weekiä. Kilpailu on hyvää harjoitusta ohjelman loppukilpailua varten: huhtikuussa Finlandiatalolla valitaan vuoden paras korkea-asteen NY-yritys edustamaan Suomea Nuorten Yrittäjien Start Up -ohjelman Euroopan mestaruuskilpailuihin.

Vapaa pääsy! Tervetuloa yleisöön!
17:00 - 20:00 VSTKY AFTERWORK @TEERENPELI
Turku ICT Week järjestetään 5.-9.3.2018 ja Varsinais-Suomen tietojenkäsittely-yhdistys järjestää Afterwork tilaisuuden sen kunniaksi. Tule mukaan keskustelemaan IT-maailman ilmiöistä ja nykytilasta. VSTKY tarjoaa mukaan ilmoittautuneille ensimmäisen juoman. Ilmoittaudu linkistä: https://holvi.com/shop/vstkykauppa/product/d6a8b654858c97b37e8d2fa99af1895b/

Huom! Paikkoja rajoitetusti (Ensimmäiset 30 ilmoittautunutta)

Varaa kalenterista myös lauantai 10.3. Silloin järjestetään VSTKY:n kevätsuunnittelukokous. Tule mukaan suunnittelemaan uutta toimintaa yhdistykselle! Paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin.
8:30 - 11:30 TURUN KAUPPAKAMARIN TEEMA 2018 -SEMINAARI @ICT-CITY

Tervetuloa Turun kauppakamarin ICT-valiokunnan vuosittaiseen TEEMA-seminaariin, jossa myönnetään myös vuoden ICT-teko palkinto. Ilmoittaudu mukaan: https://www.lyyti.in/teema18

Ohjelma
8.30 Kahvitarjoilu

9.00 Tilaisuuden avaus
Harri Salo, ICT-valiokunnan puheenjohtaja

Digitalisaatio perinteisen toimialan muutoksen draiverina – Case Aller
Pauli Aalto-Setälä, Aller Media Oy

Elisa WORD – kuinka ratkaista yhteiskunnallinen ongelma palvelumuotoilun keinoin
Annika Berg, Elisa Oyj

Case Wärtsilä – Supplier Portal – Digitalisaation hyödyt toimittajaverkoston hallinnassa
Altti Raali, Cerion Solutions Oy

Mitä yhteistä on lehmällä, kalalla ja digitalisaatiolla?
Perttu Eerola, Raisioagro Oy

11.30 Tilaisuuden päätös
Harri Salo, ICT-valiokunnan PJ

10:00 - 14:00 ICT SHOWROOM @ICT-CITY

ICT Showroom tuo yhteen alueen korkeakoulujen yritys- ja innovaatiokurssien loistavat tiimit. Tule tapaamaan nuoria osaajia, tutustumaan heidän yritysprojektitöihin ja kuulemaan uusimmista teknologiatrendeistä. ICTShowroom -tiimien ständit valtaavat ICT-Cityn käytävät klo 10-14 ja kuhinaa varmasti riittää!

Seuraa ICT Showroomin uutisia: https://www.facebook.com/ictshowroom/

13:00 - 16:30 YKSINKERTAISESTI LAATUVIDEOITA - TUOTEVIDEO SOMEKÄYTTÖÖN @POTKURI
Mietitkö videon tekemistä tuotteestasi mutta se tuntuu vaikealta ja monimutkaiselta? Voiko omin konstein saada hyvää videota aikaiseksi? Kyllä voi! Siihen ei tarvita kuin kännykkä tai jokin tavallinen pieni videokamera.
Videon sisältö on kuitenkin ratkaiseva tekijä. Se määrää onko videosi hyvä ja sellainen joka kiinnostaa.
Miten sitten saadaan sitä sisältöä? Siihen on repullinen konsteja joita tullaan käsittelemään Videoita SoMe-käyttöön -työpajassa.Työpajan aikana näitä konsteja testataan käytännön tehtävien kautta.

Videotyöpaja on suunnattu startup-yrittäjille, korkeakouluopiskelijoille, yritystoimintaa aloittaneille tai harkitseville joille tuote- / palveluvideon tekeminen itse kiinnostaa.

Työpajan vetäjän toimii pitkään alalla työskennellyt kuvaaja/toimittaja Antero Lynne.

ILMOITTAUTUMINEN: https://www.lyyti.fi/reg/tuotevideo_somekayttoon

Työpaja on osana Turku ICT Week -tapahtumaviikkoa ja toteutetaan 6 AIKA Näyttämöt & Kasvunpajat rahoituksella.
17:00 - 19:00 TEK: ITSENSÄ JOHTAMISESTA TIIMIJOHTAMISEEN @ SPARKUP

Minkälaisia haasteita esimies työssään kohtaa? Miten voimme yksilöinä muuttaa omaa toimintamalliamme? Aiheesta alustaa DI Ida Rantanen (TEK jäsenyysvastaava, opiskelijat).

Alustuksen jälkeen sana on vapaa, keskustelua ohjaa TEKin alueasiamies Mia Adolfsson yhdessä isäntänä toimivien kerhojen kanssa. Keskustelu on kaksikielinen. Nuoret ovat sydämellisesti tervetulleita kuuntelemaan vanhempien tekkiläisten kokemuksista ja tuomaan uusia näkökulmia asiaan.

https://www.tek.fi/fi/palvelut/tapahtumat/itsensa-johtamisesta-tiimijohtamiseen

7:30 - 9:00 WOMEN IN TECH TURKU -AAMIAISTAPAHTUMA @SPARKUP

Suositut Women in Tech -tapahtumat jatkuvat Turussa!

Tervetuloa nauttimaan aamupalasta, keskustelemaan mielenkiintoisten alustusten pohjalta ja verkostoitumaan.

Women in Tech on Teknologiateollisuus ry:n ja lukuisten yhteistyökumppaneiden toimintaa, jonka tavoitteena on innostaa lisää naisia teknologia-alalle. Teknologiateollisuus ry:n järjestämille aamutreffeille ovat tervetulleita kaikki naiset ja miehet, jotka ovat kiinnostuneita teknologiabisneksen tulevaisuudesta. Ei osallistumismaksua.

www.womenintech.fi
#womenintechFI

Ohjelma:

7:30 Ovet aukeavat, aamupalaa tarjolla, tervetulotoivotus Teknologiateollisuus ry

8:00 Kiikarissa IoT? – Mira Ekbom, ATR Soft

Oletko miettinyt mitä IoT oikeastaan tarkoittaa ja mitä lisäarvoa se voisi tuoda omaan liiketoimintaan?

8:20 Mitä jokaisen tulisi tietää tekoälystä? - John Kronberg, Silo.AI

Miten tekoälyä voidaan soveltaa bisneksessä? Tule kuulemaan Silo.AI:n tarina!

8:40 Case UWIS (Under Water Information System) - Jesse Laukkanen, Anders Innovation

Mitä kaikkea IoT mahdollistaa? Anders Innovations esittelee yhden kiinnostavan ja konkreettisen IoT-casensa!


Lisätietoja antaa: sonja.hyrynsalmi@businessturku.fi

Ilmoittautuminen on jo auki: https://www.lyyti.in/TIW_WIT